Използваме "бисквитки", за да подобрим услугите си.

Продължавайки нататък, Вие се съгласявате с това и с нашата политика за защита на личните данни.

Повече информация може да разберете от раздел "Защита на личните данни".

Общи условия

Mоля, запознайте се внимателно с общите условия – те уреждат взаимоотношенията между Вас и интернет магазин Formabania.bg

 

I. ДЕФИНИЦИИ

ФИРМАТА или ДРУЖЕСТВОТО означава  „Форма Баня" ЕООД
ЗЗП означава Закон за защита на потребителите.
ЗЗЛД означава Закон за защита на личните данни.
САЙТ или ИНТЕРНЕТ МАГАЗИН или ОНЛАЙН МАГАЗИН означава уебсайтът Formabania.bg и неговите поддомейни.
КЛИЕНТ или ПОТРЕБИТЕЛ означава лице, ползващo сайта Formabania.bg
ЛИЧНИ ДАННИ означава лични данни по смисъла на ЗЗЛД.
НАЛОЖЕН ПЛАТЕЖ означава наложен платеж по смисъла на Закона за пощенските услуги

 

II. ОБЩИ УСЛОВИЯ


Настоящият документ съдържа Общите условия, съгласно които фирма Форма Баня ЕООД, със седалище и адрес на управление: гр. София, ул.Проф.Кирил Попов 3Д, ап11., вписана в Търговския регистър към Агенцията по вписванията на Република България с ЕИК BG204320423, предоставя услуги и продукти на потребителите си чрез интернет магазина Formabania.bg. Ползвателят изрично и безусловно се съгласява с настоящите общи условия за ползването на сайта и онлайн магазина. Можете да се свържете със служител на Formabania.bg на адрес ул.Ами Буе 51, на телефон 0700 900 30 или на и-мейл адрес sales(at)formabania.bg

 

III. РЕГИСТРАЦИЯ


Регистрацията в онлайн магазин Formabania.bg не е задължителна за пазаруване. Може да използвате възможността за поръчка без регистрация. Може да регистрирате нов профил в нашата система от този линк: https://formabania.bg/register или при финализиране на поръчка. При извършване на онлайн поръчка клиентът е длъжен да попълни коректно данните, необходими за издаването на фактура и информация за доставка, включително валиден телефонен номер и e-mail адрес за връзка и адрес за доставка. 

 

IV. ПОЛИТИКА ЗА ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ


За да се запознаете обстойно с политиката на фирма "Форма Баня" ЕООД за събиране, обработка и защита на личните данни може да посетите тази страница: https://formabania.bg/privacy-policy. Личните данни, които попълвате в интернет магазин Formabania.bg при регистрация, поръчка, поръчка без регистрация или изпращане до нас на контактна форма (имейл) ще бъдат използвани единствено за Вашето обслужване. Това обслужване може да се изразява в обработката на поръчки, изработка на проекти, създаване на персонализирани оферти, изпращане на информационен бюлетин (имейл) и връзка с Вас. Информацията е необходима за да можем да се свържем с Вас, за да Ви предоставим коректна информация за статуса на поръчките Ви, срокове за доставка и възникнали казуси свързани с изпълнението им. Ние гарантираме, че тези данни няма да бъдат предоставяни противозаконно на трети лица или използвани за цели, различни от описаните в раздела за защита на личните данни.

 

1. СЪГЛАСИЕ ЗА ИЗПОЛЗВАНЕТО НА ЛИЧНИ ДАННИ

С отбелязване на поле „Прочетох и се съгласих с Общите условия” или поле "Прочетох и се съгласих с Защита на личните данни" клиентът извършва електронно изявление с което декларира, че е запознат с настоящите Общи условия и ги приема.

 

2. СИГУРНОСТ 

Уважаеми клиенти, ние постоянно работим за подобряването на нашите услуги и сигурност при обмен на информация. С тази цел онлайн магазин Formabania.bg се зарежда чрез протокол за киберсигурност, благодарение на SSL сертификат, разработен от компания партньор.

 

V. СТОКИ


Чрез електронна поръчка от уеб сайта могат да бъдат поръчвани единствено и само тези стоки, които системата позволява да бъдат добавяни в кошницата на клиента/потребителя съгласно механизма на работа на магазина. Цените на продуктите са с включен ДДС. Цената за транспорт се заплаща допълнително от клиента. В описанието на продуктите, които предлагаме онлайн се стараем максимално изчерпателно да описваме техническата им спецификация и всичко необходимо за тях. Описанията на продукти може да съдържат грешки, защото Formabania.bg не е производител, а дистрибутор и описваме стоките спрямо подадената към нас информация. Цялата информация относно предлаганите за продажба чрез онлайн магазина стоки, включително, но не само, състав на продуктите, размери и други е описана от производителя на етикети на артикулите.

 

VI. ЦЕНИ


Представените в онлайн магазина цени на стоки са крайни и включват ДДС и всички данъци и такси предвидени в действащото българско законодателство.  Основна валута са български лева, като клиентът доброволно може да избере друга валута за сайта, като цените автоматично ще се калкулират от лева в евро, лева в долари или обратно по предварително зададен валутен курс в системата на магазина според фиксинга на БНБ (Българска Нардорна Банка).  Дружеството си запазва правото без предупреждение да променя цените на стоките, предлагани в онлайн магазина.

 

VII. УСЛОВИЯ ЗА ПОРЪЧКА НА СТОКИ


Доставката на стоки от "Форма Баня" ЕООД чрез онлайн магазин Formabania.bg става след направена поръчка за доставка на стока. В поръчката клиентът посочва адрес на доставката, информация за получателя, желан начин на заплащане, телефонен номер, имейл за връзка и се съгласява с общите условия на онлайн магазина. Всяка валидна и приета поръчка от страна на Клиента получава автоматично служебен номер и потвърждение, че е приета.

 

Дружеството „Форма Баня“ ЕООД задължително потвърждава по телефона или e-mail всяка поръчка, направена от клиента. „Форма Баня“ ЕООД си запазва правото да не изпълни поръчка, направена през интернет магазина https://formabania.bg/, ако попълнените данни на клиента не са валидни, или ако няма наличност от поръчаната стока. Операторът на Форма Баня ЕООД е задължен да уведомява клиента за това на предоставения телефон за връзка или e-mail.

Понякога след изчерпване на продукт при неговото ново зареждане на склад е възможно да има промяна на цените. Възможно е новите наличности да са с различна по-висока или по-ниска цена.Дружеството си запазва правото без предупреждение да променя цените на стоките, предлагани в онлайн магазина.

 

Клиентът може да откаже или да промени поръчка преди нейното изпращане и изпълнение от нас. В случай на отказ от поръчка, ако клиентът е заплатил сума с кредитна или дебитна карта, тя се възстановява по картовата сметка на клиента. Ако е заплатил стоките по банков път, то възстановяването става в банковата сметка на клиента.

 

Клиентът заплаща стойността на поръчката по цените, посочени в поръчката. В случай, че продуктът не може да бъде доставен, операторът може да предложи алтернативен продукт със сходни характеристики и цена, който клиентът има право да приеме или да откаже.

 

VIII. ИНФОРМАЦИЯ ЗА ТРАНСПОРТ

 

1. Срок за доставка

Поради огромното разнообразие от продукти срокове на доставка варират от 1 до 5 дни за България (стига изделието да е налично и произведено). При международни доставки до страни част от Европейския съюз и извън него срокът на доставка зависи от континента, страната и града. Нашите партньорски куриерски компании имат различни срокове за доставка.

 

Екипът на Formabania.bg се ангажира всеки път да Ви подава адекватна информация за ситуацията и да Ви даде точен срок, който съгласуваме с вас предварително (преди да изпратим стоката) на посочения от Вас телефон или имейл. Ние се стараем избраните от Вас продукти, да бъдат доставени максимално бързо и удобно до дома Ви. Куриерите извършват доставките в рамките на работния ден и не можем да Ви посочим точен час на доставка. Възможно е поръчани продукти да бъдат с изчерпана наличност в складовете ни в България и да е необходим транспорт от завод или складове в Европейския съюз или трети страни. Екипът ни ще Ви информира за ориентировъчните срокове за доставка, но е възможно възникването на форсмажорни обстоятелства.

 

2. Условия за доставка

Клиентът получава стоката от служител на куриерската компания с която Форма Баня ЕООД е сключила договор. При доставка на стоката клиентът получава фактура и гаранционна карта (ако такава е предоставена от производителя), както и подписва приемо-предавателен протокол, удостоверяващ получаването на стоката. Клиентът е длъжен да провери съдържанието на пратката и съответствието с поръчаната стока преди да попълни протокола и да заплати дължимата сума в случаите на „Наложен платеж”.

Цената за транспорт зависи от обема и теглото на поръчаните стоки, както и страната и адреса за доставка. Повечето продукти, които предлагаме, като плочките (фаянс и гранитогрес), ваните и мебелите за баня (шкафове и огледала) са обемисти и тежки за това цената за доставка на поръчки включващи продукти от изброените категории се поема от клиента на преференциални куриерски цени, които сме подготвили.  Екипът на Форма Баня е ангажиран след направена поръчка да Ви уведоми по телефон или на имейл за крайната цена на поръчаните продукти с включен транспорт.

 

3. Форсмажорни обстоятества

При наличие на форсмажорни обстоятелства, Formabania.bg запазва правото си за предоговаряне на условията. 

 

IX. НАЧИНИ ЗА ПЛАЩАНЕ НА СТОКИ И УСЛУГИ

 

Начините за плащане и предплащане на стоки и услуги поръчани от онлайн магазин Formabania.bg могат да бъдат различни за различните държави. Възможно е някой от описаните разплащателни методи да е временно неактивен или деактивиран в момент, когато се опитвате да извършите поръчка.

 

1. Наложен платеж (активен само за България)

При плащане с наложен платеж клиентът заплаща дължимата сума при доставка на стоките от куриера.

 

2. Банков превод

Предплащането по банков път се извършва по предоставената от Форма Баня фирмена сметка. Възможно е наличие на такси при междубанков превод, които са страго специфични за всяка банка.  За плащания от сметки в ДБанк няма такса. За плащания от други банки таксата за превода се поема от наредителя. За плащания през системата на SEPA таксата е фиксирана 15 Евро. Когато получим Вашето плащане, ще обработим Вашата поръчка.

 

3. PayPal

Плащане през системата на Пейпал може да се изърши дори ако нямате регистриран акаунт. Можете лесно и сигурно да заплатите през PayPal с дебитна или кредитна карта, кактои от Вашия PayPal баланс. За плащания през PayPal (Пейпал), таксата от 3.4%, която Пейпал начислява за транзакцията се поема от клиента. Преведената сума през Пейпал обикновено се отразява веднага.

 

4. Кредитна / дебитна карта

Заплащането на стоки поръчани от интернет магазин Formabania.bg може да  се извършва предварително чрез дебитна или кредитна карта Maestro, Visa или MasterCard. Форма Баня ЕООД не събира данни за банкови карти. Ако е необходимо да се върне сума платена с банкова карта (кредитна или дебитна) това ще бъде извършено с кредитна транзакция към картата от която е било извършено плащането.

 

X. ГАРАНЦИОННИ УСЛОВИЯ


Всички стоки, предлагани в сайта/онлайн магазина са със законова гаранция съгласно чл. 112-115 от ЗЗП или с удължена гаранция съгласно политиката на доставчика.

Информация за правата на потребителите, произтичащи от законовата гаранция по чл. 112-115 от ЗЗП.

Чл. 112.

  1. При несъответствие на потребителската стока с договора за продажба потребителят има право да предяви рекламация, като поиска от продавача да приведе стоката в съответствие с договора за продажба. В този случай потребителят може да избира между извършване на ремонт на стоката или замяната й с нова, освен ако това е невъзможно или избраният от него начин за обезщетение е непропорционален в сравнение с другия.
  2. Смята се, че даден начин за обезщетяване на потребителя е непропорционален, ако неговото използване налага разходи на продавача, които в сравнение с другия начин на обезщетяване са неразумни, като се вземат предвид: 1. стойността на потребителската стока, ако нямаше липса на несъответствие; 2. значимостта на несъответствието;
  3. възможността да се предложи на потребителя друг начин на обезщетяване, който не е свързан със значителни неудобства за него.

 

Чл. 113.

  1. Когато потребителската стока не съответства на договора за продажба, продавачът е длъжен да я приведе в съответствие с договора за продажба.
  2. Привеждането на потребителската стока в съответствие с договора за продажба трябва да се извърши в рамките на един месец, считано от предявяването на рекламацията от потребителя.
  3. След изтичането на срока по ал. 2 потребителят има право да развали договора и да му бъде възстановена заплатената сума или да иска намаляване на цената на потребителската стока съгласно чл. 114.
  4. Привеждането на потребителската стока в съответствие с договора за продажба е безплатно за потребителя. Той не дължи разходи за експедиране на потребителската стока или за материали и труд, свързани с ремонта й, и не трябва да понася значителни неудобства.
  5. Потребителят може да иска и обезщетение за претърпените вследствие на несъответствието вреди.

 

Чл. 114.

  1. При несъответствие на потребителската стока с договора за продажба и когато потребителят не е удовлетворен от решаването на рекламацията по чл. 113, той има право на избор между една от следните възможности:
    1. разваляне на договора и възстановяване на заплатената от него сума;
    2. намаляване на цената.
    3. Потребителят не може да претендира за възстановяване на заплатената сума или за намаляване цената на стоката, когато търговецът се съгласи да бъде извършена замяна на потребителската стока с нова или да се поправи стоката в рамките на един месец от предявяване на рекламацията от потребителя.
    4. Търговецът е длъжен да удовлетвори искане за разваляне на договора и да възстанови заплатената от потребителя сума, когато след като е удовлетворил три рекламации на потребителя чрез извършване на ремонт на една и съща стока, в рамките на срока на гаранцията по чл. 115, е налице следваща поява на несъответствие на стоката с договора за продажба.
    5. Потребителят не може да претендира за разваляне на договора, ако несъответствието на потребителската стока с договора е незначително.

 

Чл. 115.

  1. Потребителят може да упражни правото си по този раздел в срок до две години, считано от доставянето на потребителската стока.
  2. Срокът по ал. 1 спира да тече през времето, необходимо за поправката или замяната на потребителската стока или за постигане на споразумение между продавача и потребителя за решаване на спора.
  3. Упражняването на правото на потребителя по ал. 1 не е обвързано с никакъв друг срок за предявяване на иск, различен от срока по ал. 1.

 

Чрез тези общи условия потребителите и клиентите са уведомени, че фирма Форма Баня ЕООД е дистрибутор, а не производител на предлаганите в онлайн магазина стоки. При доставката клиентът получава гаранционна карта за закупените от него стоки ако такава е предоставена от производителя или вносителя. В гаранционния документ могат да бъдат описани: адресът и телефонният номер на оторизираните сервизи на закупените стоки, гаранционните условия на съответните сервизни центрове или производители, гаранционният срок на закупените стоки от потребителя / клиента. Всички продукти, предлагани във Formabania.bg са нови в оригинални опаковки със съответния гаранционен срок определен от производителя и съгласно закона за защита на потребителите. 

 

Какво е удължена търговска гаранция?

Удължената търговска гаранция осигурява допълнителна гаранция от една, две или повече години в сравнение със законовия гаранционен срок. 

 

Удължената гаранцията не може да бъде приета ако (изрични ограничения):

  • Продуктът е лошо монтиран, зле инсталиран или лошо поддържан от потребителя;
  • Материалът е претърпял ремонти, модификации и промени от страна на потребителя;
  • Материалът е повреден от потребителя;
  • Дефектите се дължат на небрежност, неправилна употреба, неспазване на инструкциите и препоръките на продавача и производителя;
  • Продуктите се връщат счупени;
  • Повреда и дефекти, причинени от природни бедтствия, лоши климатични условия и външни аварии (неправилно сглобяване, дефектна поддръжка, необичайна употреба, удари) или от техническа намеса на трета страна, която не е включена в гаранцията;
  • Не се дължи никаква гаранция за вреди, които могат да бъдат причинени от трета страна на продадените стоки;

 

XI. ВРЪЩАНЕ НА СТОКА


Клиентът има право да върне закупена от него стока от интернет магазина Formabania.bg в срок от 14 календарни дни от доставката. Стоката трябва да е в пълна окомплектовка, в оригиналната си опаковка, документация и в добър търговски вид. В този случай клиентът има право да получи обратно заплатената от него сума в 14 дневен срок от получаването на стоката по банкова сметка, посочена от него в Декларация. В случай, че клиентът е платил с банкова карта, сумата се възстановява по същата банкова сметка и карта, от която е постъпило плащането.

 

В случай на връщане на стока или рекламация от страна на клиент,  може да се обадите на телефонен номер 0700 900 30 за да ни уведомите за връщането, като посочите номера на поръчката си. За улеснение може да използвате електронната форма за рекламации от този линк https://formabania.bg/index.php?route=account/return/insert. След успешно попълване на формата за връщане наш служител ще се свърже с Вас за да изясняване на всички детайли и информация къде да доставите стоката. Разходите за транспорт при връщане на стока са за сметка на клиента.

 

Клиентът има право да получи само стойността на заплатената стока, такава каквато е била при заявявката и закупуването и осчетоводена чрез касова бележка, банков документ или фактура.

 

Чл. 103в. (Нов – ДВ, бр. 61 от 2014 г. , в сила от 25.07.2014 г.) (1) При договори, при които търговецът изпраща стоките на потребителя, рискът от загуба или повреда на стоките преминава върху потребителя в момента, в който потребителят или посочено от него трето лице, различно от превозвача, приеме стоките.

 

При неизпълнение на тези условия Форма Баня, запазва правото си да откаже приемане на върната стока и съответно да не възстанови платената сума от Потребителя.

 

XII. РЕШАВАНЕ НА СПОРОВЕ


Орган за алтернативно решаване на спорове по смисъла на чл. 181н, ал. 4 от ЗЗП са помирителните комисии към Комисия за защита на потребителите. При възникване на спор, свързан с онлайн продажба можете да ползвате и общоевропейската форма за решаване на спорове ОРС  https://ec.europa.eu/consumers/odr/main/index.cfm?event=main.home.show&lng=BG

 

XIII. ВАУЧЕРИ И КУПОНИ ЗА ОТСТЪПКА


Ваучерите и купоните за отстъпка в онлайн магазин Formabania.bg са специални персонализирани промо кодове, които клиентите могат да получат при различни обстоятелства. Ваучерите и купоните за отстъпка не важат за продукти които са в действаща промоция (намалена цена) или на разпродажна цена в категория outlet и нейните подкатегории.

 

XIV. ПАРТНЬОРСКА ПРОГРАМА

Партньорската афилиейт програма на Форма Баня ЕООД е безплатна и позволява да печелите, като поставите банер с линк или линкове във Ваши уеб страници и по този начин рекламирате категории или конкретни продукти на Форма Баня ЕООД.

Всяка успешна продажба на клиент (успешно доставена и платена), който е дошъл чрез клик от подобен линк ще генерира комисионна за нашия партньор. Стандартната комисионна в момента е 7%.

 

XV. ОГРАНИЧЕНИЯ


Потребителите нямат право да извършват действия, които нарушават общоустановени правила на общуване и комуникация, да извършват злонамерени действия, разпространяване на вируси и други, нарушаващи или увреждащи правата или интересите на трети лицаНямат право злонамерено да извършват поръчки от името на други лица, без тяхното съгласие. Потребителите могат да се възползват свободно от ресурсите на уебсайта, с изключение на ограниченията, описани в настоящите общи условия и други общовалидни ограниченияПотребителите нямат право да разпространяват чрез уебсайта порнографски материали, снимки или други материали, собственост на чуждо авторско право, призиви за насилствена промяна на гражданския и обществен ред, неправомерно придобита информация или такава, която накърнява имуществени или неимуществени права или интереси на трети лица.