Използваме "бисквитки", за да подобрим услугите си.

Продължавайки нататък, Вие се съгласявате с това и с нашата политика за защита на личните данни.

Повече информация може да разберете от раздел "Защита на личните данни".

Общи условия за ползване

Mоля, запознайте се внимателно с общите условия – те уреждат взаимоотношенията между Вас и интернет магазин FORMABANIA.bg

 

1. ДЕФИНИЦИИ
ФИРМАТА или ДРУЖЕСТВОТО означава  „Форма Баня" ЕООД
ЗЗП означава Закон за защита на потребителите.
ЗЗЛД означава Закон за защита на личните данни.
САЙТ или ИНТЕРНЕТ МАГАЗИН или ОНЛАЙН МАГАЗИН означава уебсайтът www.FORMABANIA.bg и неговите поддомейни.
КЛИЕНТ или ПОТРЕБИТЕЛ означава лице, ползващo сайта www.FORMABANIA.bg
ЛИЧНИ ДАННИ означава лични данни по смисъла на ЗЗЛД.
НАЛОЖЕН ПЛАТЕЖ означава наложен платеж по смисъла на Закона за пощенските услуги

 

2. ОБЩИ УСЛОВИЯ
Настоящият документ съдържа Общите условия, съгласно които фирма Форма Баня ЕООД, със седалище и адрес на управление: гр. София, ул.Проф.Кирил Попов 3Д, ап11., вписана в Търговския регистър към Агенцията по вписванията с ЕИК BG204320423, предоставя услуги и продукти на потребителите си чрез интернет магазина www.formabania.bg. Ползвателят изрично и безусловно се съгласява с настоящите общи условия за ползването на сайта и онлайн магазина. Можете да се свържете със служител на Formabania.bg на адрес ул.Ами Буе 51, на телефон 0700 900 30 или на и-мейл адрес sales@formabania.bg

 

3. РЕГИСТРАЦИЯ
Регистрацията в онлайн магазин Formabania.bg не е задължителна за пазаруване. Може да ползвате опцията "Поръчай без регистрация". При поръчка клиентът е длъжен да попълни регистрационна форма, в която посочва коректни данни, необходими за издаването на фактура и протоколи за доставка, както и валиден адрес на постоянно установяване, телефонен номер и e-mail адрес.

 

4. СЪГЛАСИЕ
С отбелязване в поле „Прочетох и се съгласих с Общите условия” клиентът извършва електронно изявление с което декларира, че е запознат с настоящите Общи условия и ги приема.

 

5. ПОЛИТИКА ЗА ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
За да се запознаете обстойно с политиката на "Форма Баня" ЕООД за събиране, обработка и защита на личните данни може да посетите тази страница: https://formabania.bg/privacy-policy. Личните данни, които попълвате в интернет магазин Formabania.bg при регистрация, поръчка, поръчка без регистрация илиизпращане до нас на контактна форма (имейл) ще бъдат използвани единствено за Вашето обслужване – обработка на поръчки, изпращане на информационен бюлетин и връзка с Вас, в случай на възникнали проблеми, свързани с изпълнението на Вашата поръчка. Ние гарантираме, че тези данни няма да бъдат предоставяни противозаконно на трети лица или използвани за цели, различни от описаните в раздела за защита на личните данни.

 

6. СТОКИ
Чрез електронна поръчка от сайта могат да бъдат закупувани единствено и само тези стоки, които системата позволява да бъдат добавяни в Кошницата на клиента. съгласно механизма на работа на магазина. Цялата информация относно предлаганите за продажба чрез онлайн магазина стоки, включително, но не само, състав на продуктите, размери и други е описана от производителя на етикети на артикулите.

 

7. ЦЕНИ
Всички представени в сайта цени са с основна валута български лева, като клиентът доброволно може да избере друга валута за сайта, като цените автоматично ще се калкулират от лева в евро, лева в долари или обратно по предварително ръчно зададен валутен курс в системата на магазина според фиксинга на БНБ.  ДРУЖЕСТВОТО си запазва правото без предупреждение да променя цените на стоките, предлагани в онлайн магазина. Представените в онлайн магазина цени на стоки са крайни и включват ДДС и всички данъци и такси предвидени в действащото българско законодателство. 

 

8. УСЛОВИЯ ЗА ПОРЪЧКА НА СТОКИ
Доставката на стоки от "Форма Баня" ЕООД чрез онлайн магазин Formabania.bg става след направена поръчка за доставка на стока. В поръчката клиентът посочва адрес на доставката, информация за получателя, желан начин на заплащане, телефонен номер, имейл за връзка и се съгласява с общите условия на онлайн магазина. Всяка валидна и приета поръчка от страна на Клиента получава автоматично служебен номер и потвърждение, че е приета.

Потвърждение и изпълнение на поръчки

Дружеството „Форма Баня“ ЕООД задължително потвърждава по телефона или e-mail всяка поръчка, направена от Клиента. „Форма Баня“ ЕООД си запазва правото да не изпълни поръчка, направена през интернет магазина www.formabania.bg, ако попълнените данни на клиента не са валидни, или ако няма наличност от поръчаната стока. Операторът на Форма Баня ЕООД е задължен да уведомява клиента за това на предоставения телефон за връзка или e-mail.

Понякога след изчерпване на продукт при неговото ново зареждане на склад е възможно да има промяна на цените. Възможно е новите наличности да са с различна по-висока или по-ниска цена.

Потвърждението на поръчката става в рамките на работния ден, или на следващия работен ден, ако е направена след 16:00 часа. В случай, че поръчката е направена в неработен ден, потвърждението става на следващия работен ден.

Клиентът може да откаже или да промени поръчка преди нейното потвърждение от оператор. В случай на отказ от поръчка, ако клиентът е заплатил сума с кредитна или дебитна карта, тя се възстановява по сметката на клиента.

Клиентът заплаща стойността на поръчката по цените, посочени в поръчката. В случай, че продуктът не може да бъде доставен, операторът може да предложи алтернативен продукт със сходни характеристики и цена, който клиентът има право да приеме или да откаже.

 

9. СРОК НА ДОСТАВКА
Срокът за доставяне на стоки, поръчани през интернет магазина www.formabania.bg , е от два до пет работни дни.

В случай на забавяне на доставката, независимо от причините операторът на Форма Баня ЕООД е длъжен да уведоми клиента за това и да посочи нова дата на доставка.

Поради огромното разнообразие от продукти срокове на доставка варират от 1 до 5 дни (стига изделието да е налично и произведено). Екипът на Formabania.bg се ангажира всеки път да Ви подава адекватна информация за ситуацията и да Ви даде точен срок, който съгласуваме с вас предварително (преди да изпратим стоката) на посочения от Вас телефон или имейл. Ние се стараем избраните от Вас продукти, да бъдат доставени максимално бързо и удобно до дома Ви. Куриерите извършват доставките в рамките на работния ден и не можем да Ви посочим точен час на доставка.

При наличие на форсмажорни обстоятелства, Formabania.bg запазва правото си за предоговаряне на условията.

 

10. УСЛОВИЯ ЗА ДОСТАВКА
Клиентът получава стоката от служител на куриерската компания с която Форма Баня ЕООД е сключила договор. При доставка на стоката клиентът получава фактура и гаранционна карта, както и подписва приемо-предавателен протокол, удостоверяващ получаването на стоката. Клиентът е длъжен да провери съдържанието на пратката и съответствието с поръчаната стока преди да попълни протокола и да заплати дължимата сума в случаите на „Наложен платеж”.

Цената за транспорт зависи от обема и теглото на поръчаните стоки.

Плочките (фаянс, теракота и гранитогрес), ваните и мебелите за баня (шкафове и огледала) са обемисти и тежки за това цената за доставка на поръчки включващи продукти от изброените категории се поема от клиента на преференциални куриерски цени, които сме подготвили. 

Екипът на Форма Баня е ангажиран след направена поръчка да Ви уведоми по телефон или на имейл за крайната цена на поръчаните продукти с включен транспорт.

11. УСЛОВИЯ И НАЧИНИ ЗА ПЛАЩАНЕ

  • Наложен платеж:

При плащане с „наложен платеж” клиентът заплаща дължимата сума при доставка на стоките от куриера.
При плащане при получаване на стоката, "такса наложен платеж" се заплаща от получателя (1% от стойността на поръчката).

  • Банков превод:

Плащането по банков път се извършва по предоставената от Форма Баня фирмена сметка.
За плащания от сметки в ДБанк няма такса. За плащания от други банки
таксата за превода се поема от наредителя. За плащания през системата на SEPA таксата е
фиксирана 15 Евро. Когато получим Вашето плащане, ще обработим Вашата поръчка.

  • PayPal:

Плащане през системата на Пейпал може да се изърши дори ако нямате регистриран акаунт.
Можете лесно и сигурно да заплатите през PayPal с дебитна или кредитна карта, кактои от Вашия PayPal баланс.
За плащания през PayPal (Пейпал), таксата от 3.4%, която Пейпал начислява за транзакцията се поема от клиента.
Преведената сума през Пейпал обикновено се отразява веднага.

 

12. SSL СЕРТИФИКАТ ЗА СИГУРНОСТ
Онлайн магазин Formabania.bg работи с инсталиран Let's Encrypt SSL сертификат за сигурност.

 

13. ГАРАНЦИОННИ УСЛОВИЯ
При доставката клиентът получава гаранционна карта за закупения от него артикул, която дава информация за гаранционния срок и сервиза.Всички продукти, предлагани от www.formabania.bg са нови в оригинални опаковки със съответния гаранционен срок определен от производителя и съгласно закона за защита на потребителите.

 

14. ВРЪЩАНЕ НА СТОКА
Клиентът има право да върне закупена от него стока от интернет магазина www.formabania.bg в срок от 14 календарни дни от доставката. Стоката трябва да е в пълна окомплектовка, в оригиналната си опаковка, документация и в добър търговски вид. В този случай клиентът има право да получи обратно заплатената от него сума в 14 дневен срок от получаването на стоката по банкова сметка, посочена от него в Декларация. В случай, че клиентът е платил с банкова карта, сумата се възстановява по същата банкова сметка и карта, от която е постъпило плащането.

В случай на връщане на стока и рекламация от страна на клиента, той е длъжен да се обади на телефонен номер Форма Баня ЕООД -  0700 900 30 и да посочи номера на фактурата за покупка на стоката или да използва формата за рекламация на стоки в онлайн магазин Форма Баня - натисни тук. Операторът посочва адреса, на който клиента да върне стоката. Връщането може да се осъществи само в работни дни между 10:00-18:00 ч. Клиентът може да върне стоката в офиса на фирмата.
Разходите за доставка на върнатата стока са за сметка на клиента.
Клиентът има право да получи само стойността на върнатата стока, такава каквато е била при заявявката и закупуването.
При неизпълнение на тези условия Форма Баня, запазва правото си да откаже приемане на върната стока и съответно да не възстанови платената сума от Потребителя.
ВАЖНО: Чл. 103в. (Нов – ДВ, бр. 61 от 2014 г. , в сила от 25.07.2014 г.) (1) При договори, при които търговецът изпраща стоките на потребителя, рискът от загуба или повреда на стоките преминава върху потребителя в момента, в който потребителят или посочено от него трето лице, различно от превозвача, приеме стоките.

 

14. РЕШАВАНЕ НА СПОРОВЕ
Линк за онлайн решаване на спорове за страни в ЕС - https://ec.europa.eu/consumers/odr/main/index.cfm?event=main.home.show&lng=BG

 

14. ВАУЧЕРИ И КУПОНИ ЗА ОТСТЪПКА
Ваучерите и купоните за отстъпка в онлайн магазин www.FormaBania.bg са специални промо кодове, които клиентите могат да получат чрез въвеждане на имейл адрес в системата ни за абонамент за инфромационния ни бюлетин или в шоурума на дружеството. 
Ваучерите и купоните за отстъпка не важат за продукти които са в действаща промоция (намалена цена) или на разпродажна цена в категория Outlet и нейните подкатегории.

 

15. ОГРАНИЧЕНИЯ
Потребителите нямат право да извършват действия, които нарушават общоустановени правила на общуване и комуникация, да извършват злонамерени действия, разпространяване на вируси и други, нарушаващи или увреждащи правата или интересите на трети лицаНямат право злонамерено да извършват поръчки от името на други лица, без тяхното съгласиеПотребителите могат да се възползват свободно от ресурсите на уебсайта, с изключение на ограниченията, описани в настоящите общи условия и други общовалидни ограниченияПотребителите нямат право да разпространяват чрез уебсайта порнографски материали, снимки или други материали, собственост на чуждо авторско право, призиви за насилствена промяна на гражданския и обществен ред, неправомерно придобита информация или такава, която накърнява имуществени или неимуществени права или интереси на трети лица.