Използваме "бисквитки", за да подобрим услугите си.

Продължавайки нататък, Вие се съгласявате с това и с нашата политика за защита на личните данни.

Повече информация може да разберете от раздел "Защита на личните данни".

Delabie - Оборудване за болници и лечебни заведения

Автор Stefan 11/09/2018 0 Коментари

оборудване за болници

Френската компания Delabie е най-добрия избор за санитарно оборудване на болници, лечебни заведения, медицински центрове, стоматологични кабинети и други обществени сгради. Магазин Форма Баня е дистрибутор на продуктите Delabie в България, може да се свържете с нас за повече информация и цени.

 

История на компанията
Създадена от търговеца на санитарен фаянс Жорж Делабие през 1928 г. във Франция след като закупува леярна. Основната му дейност е била производството на смесители за баня и подови сифони. Семейната компания през следващите поколения постига постоянен растеж, като успява да запази идентичността на марката и да продължи да преследва отличните постижения. Промяната идва, когато действията на екипа се насочват към сектора за сгради, които са обществено достояние. С течение на времето инвестициите в научноизследователска дейност създават марка, която е еталон за високо качество. Днес Делабие е лидер на европейския пазар за обществени тоалетни принадлежности и санитарно оборудване в търговския сектор, като продължава да расте и открива международни дъщерни дружества.

 

 

 

 

Оборудване за болници


Delabie разработва специфични решения, които значително ограничават риска от развитие на бактерии, като улесняват запазването на висока хигиена и поддържат инфекционен контрол. Бактерията Pseudomonas aeruginosa е най-големия замърсител на смесителите, като се развива вътре в катуша и в изходите. В резултат на това тази част от всеки смесител трябва да бъде обект на специално внимание, за да се ограничи развитието на бактериите. За тази цел Delabie разработи специализирани начини за  да улесняват превантивното предпазване от замърсяване. Смесителите от серия Delabie Bioclip могат да бъдат снабдени със специализирани чучури, които могат да се свалят, за да се почистят лесно и изцяло. Това е единственият начин да се премахне напълно биофилмът и да се бори срещу развитието на бактериите.

 

1. Смесителите Bioclip със сменяеми дюзи

В зависимост от модела се оборудват с до 2 дюзи от неръждаема стомана или с един изпускателен чучур. Алтернативните опции са:

  • Чучури от неръждаема стомана, като втората тръба от неръждаема стомана осигурява непрекъсната употреба, докато първата се почиства периодично.
  • Дюзи за еднократна употреба, като всяка трябва периодично да се сменя в зависимост от вида на инсталацията.
  • Biofil филтриращи дюзи, които гарантират бактериологичното качество на водата.

2. Сменяеми смесители BIOCLIP

Това са смесители, които могат да бъдат напълно отстранени от основата им за лечебни или превантивни мерки в здравните заведения.

 

Бактериологичният мониторинг в здравните среди понякога изисква коригиращи действия. Ако смесителите, крановете и чучурите са замърсени от бактерии като Pseudomonas aeruginosa или Legionella и т.н., те могат лесно да бъдат отстранени от персонала по поддръжката, за да може да бъдат напълно почистени. Смесителите и кранчетата Debalie Bioclip позволяват на лечебните заведения да установяват редовни протоколи за почистване (на всеки 6 месеца до 2 години, в зависимост от вида на съоръжението), за да се премахнат биофилмите и бактериите.

 

Смесители с нисък обем вода
Някои смесители Delabie са специално проектирани за да намаляват количеството на застоената вода в тялото си и по този начин значително намаляват риска от развитие на бактерии.

 

Смесители и кранове с гладка вътрешна повърхност
Всички вътрешни части на смесителите и кранчета Delabie са напълно гладки, като намаляват прикрепянето на биофилма и улесняват лечението. Проучване през юни 2010 г. от лабораторията BioPI и отдела по биологични изследвания в университета Жул Верн в Амиен показа, че при постоянни условия смесителите и крановете с гладък вътрешен интериор имат нива на замърсяване до 14 пъти по-малко с бактерията Pseudomonas aeruginosa от тези на санитарна арматура с груби тела.

 

Електронен контрол за автоматично презареждане
Застоялата вода е една от основните причини за развитието на бактерии във водните системи. За да се предотврати стагнацията на водата в смесителите и крановете, всички електронни контролери Delabie са програмирани за периодично промиване, за да се предотврати разпространението на бактерии. Автоматичното промиване се извършва за около 60 секунди на всеки 24 часа след последното използване (някои модели могат да бъдат програмирани). Така бактериите нямат време да се развиват.

 

BIOFIL филтрация
BIOFIL антибактериалните филтри гарантират бактериологично контролирана вода в точката на употреба и защитават благосъстоянието на потребителя. Всеки филтър BIOFIL включва мембрана с кухи влакна с праг на филтриране на водата от абсолютна стойност 0,1 микрона. Те осигуряват вода без микроорганизми, осигуряващи пълна защита срещу водни инфекции. Гамата BIOFIL включва картиши, душ глави и филтриращи дюзи.

 

Хигиенични отвори BIOSAFE
Изработени с патентована Hostaform® гладка вътрешна повърхност, която не позволява никъде да се прилепват бактерии (без решетки и прегради). Те могат да бъдат инсталирани само на смесител или чучури, които вече имат ограничен дебит, за да се осигури добър поток без пръски.

 

Смесители с ограничител на температурата
Всички смесители Delabie се доставят с максимален ограничител на температурата. Потребителят не може да увеличи температурата над температурния лимит, намалявайки риска от изгаряне. Ограничителят на температурата е зададен фабрично, за да спести време по време на инсталацията, но може да бъде настроен от монтажника.