Използваме "бисквитки", за да подобрим услугите си.

Продължавайки нататък, Вие се съгласявате с това и с нашата политика за защита на личните данни.

Повече информация може да разберете от раздел "Защита на личните данни".

Двоен под - Повдигнат с дистанционери за плочки

Автор Hristo 01/06/2018 0 Comment(s)

Новите техники и достижения в строителството са напълно постижими, особено с продуктите на Форма баня. Предлагаме цялостни решения за реновиране на вашия дом, офис или вила. Един от тези варианти е особено популярен напоследък и се нарича двоен под или повдигнат под. Този начин за поставяне на плочките гарантира по-висока устойчивост на помещенията на пожар, влага и др. Стаите придобиват отлична шумоизолация и не губят от топлината през зимата. Поставянето на повдигнат под разрешава редица важни проблеми, свързани с ремонта в помещенията. С полагането на гранитогреса се улеснява монтирането на нови ВиК и ОВК системи, без това да е неблагоприятно за стаите.
 

При повдигнатия под се използват т. нар. дистанционери, представляващи повдигащи крачета. С тях се позиционират подовите плочки на няколко сантиметра над земята. Голямото предимство на повдигнатия под е възможността той да бъде използван, както за интериорни решения, така и за поставяне в градини, алеи и др.

Може да разберете повече за метода на полагане на испанските дистанционери Lizabar на които сме основен вносител в България от това видео:


За основен материал се използват плочки гранитогрес. Отличават се с висока устойчивост на киселинно и топлинно въздействие, износване, влага и др. Повдигнатият под е чудесно решение за всеки дом, създавайки определено очарование на помещенията, където е поставен. Използва се за стаи с висок трафик, както и за алеи с натоварено движение. Монтирането на повдигнатия с повдигащи клипси (позиционери) се извършва с директно нанасяне върху пясъка или чакъла, както и чрез залепяне върху подовите повърхности.

При полагане на плочките в жилищни помещения, трябва да се обърне основно внимание върху основите, където ще бъде поставено покритието. Подът трябва да се обезпраши и почисти, пред монтирането на пластмасовите дистанционери. Може да се използва и прахосмукачка за целта. Почистването на пода е от изключително важно значение, защото неравностите по пода са особено неблагоприятни при нанасянето на плочките.

Преди поставянето на гранитогреса е желателно да се отчетат основните характеристики на помещението. В стаите трябва да бъдат създадени подходящи условия за нанасянето на плочките. Важно условие за ефективността на монтажа е и спазването на температурните изисквания на фирмите-производители на лепилото. Това може да редуцира появата на по-късни проблеми с използването на повдигнатия под. Монтажните фирми изискват и наличието на постоянно електричество в помещенията. Стаите трябва да са изпразнени от мебели и уреди, с добре почистена подова повърхност.

 

Интериорните решения никога не са били толкова постижими и удобни, както в последните години. Това може да стане повод да направите сами дългоочаквания ремонт, разчитайки на своя усет и вкус. Прибавайки към това и интериорните решения, предлагани от Форма Баня, домът Ви наистина би се превърнал във Ваша „крепост“ и място за релакс.

Напишете коментар

Loading...