Използваме "бисквитки", за да подобрим услугите си.

Продължавайки нататък, Вие се съгласявате с това и с нашата политика за защита на личните данни.

Повече информация може да разберете от раздел "Защита на личните данни".

Плочки клинкер

5 stars - 0 Коментара reviews
Avatar
Модел: Clinker Tiles
наличност в магазина Статус: В наличност
вземи от магазин Поръчай и вземи от наш магазин

Изберете вариант


Avatar

Плочки клинкер *

Изображение

Клинкер натурал 325x325mm

49.75 лв.
- + кв.м.
Изображение

Клинкер Дения 325x325mm

49.75 лв.
- + кв.м.
Изображение

Клинкер Дения стъпало 325x335mm

25.30 лв.
- + бр.
Изображение

Клинкер кото 333x333mm, 1к.

40.75 лв.
- + кв.м.
Изображение

Клинкер сив 333x333mm, 1к.

40.75 лв.
- + кв.м.
Изображение

Клинкер калдера 333x333mm, 1к.

40.75 лв.
- + кв.м.
Изображение

Клинкер натурал 333x333mm, 1к.

40.75 лв.
- + кв.м.
Изображение

Клинкер кварцит кафяв 333x333mm, 1к.

40.75 лв.
- + кв.м.
Изображение

Клинкер паха 333x333mm, 1к.

40.75 лв.
- + кв.м.

Вашата поръчка означава много за нас.
Ето защо ние се стараем да предлагаме бързи, безопасни и надеждни възможности за доставка на всеки артикул.
 

доставка на продукти за баня Опции за доставка


Доставка до собствен адрес
Доставка до офис на Спиди (до 30 кг.)
Доставка до офис на Еконт (до 30 кг.)
Лично получаване от наш магазин

 

проверка на пратката Преглед на пратката

 

Всички пратки са с включена опция преглед, за да прегледате продуктите преди да ги платите. Ако при получаването на поръчани продукти до адрес или в офис на куриерска фирма установите, че продуктите са повредени по време на транспорта, моля, попълнете "протокол за увреденена пратка".

 

 

грижа за околната среда и рециклиране

 Грижа за околната среда

 

Все още нашата цивилизация има един, единствен дом - планетата Земя с цялото й уникално биоразнообразие. Опазването на околната среда от замърсяване е един от най-важните приоритети, които нашият вид трябва да прилага ежедневно. Нашата компания Ви приканва да събирате разделно отпадъците си и в случай, че ни изберете за доставчик на обзавеждане за баня, да подходите отговорно към остатъчните материали, като найлонови пликчета, пластмаса, хартия и и да ги изхвърлите разделно за рециклиране.

Плочки клинкер

В тази селекция, ние от Форма Баня, сме събрали най-добрите модели на различни производители на клинкер. При подбирането на артикулите сме взели под внимание данни от статистиките на производителите за най-търсени модели, както и проучване между нашите клиенти, партньори и дизайнери. Цените са гарантирано най-добрите на пазара за плочки клинкер!

Какво представлява клинкерът?

Клинкерите са тухли и плочки, които се пекат при толкова високи температури, че порите на материала при изгаряне се затварят, когато процесът на синтероване започне. Клинкерите почти не абсорбират вода и са много устойчиви на замръзване и износване. Името "клинкер" може да бъде етимологично проследено до факта, че когато твърдо изпечени тухли / клинкер се ударят едан в друга, се получава висок звук(клинк). Клинкерът се състои от шамоти, фелдшпати и глинени минерали от бяла или червена глина.  Различни цветови нюанси могат да бъдат постигнати чрез добавяне на различни добавки към суровината. 
За производството на клинкер, суровините, глина и вода се смесват и оформят индустриално чрез екструдиране. По време на последващия процес на сушене съдържанието на вода се намалява до около 3%, като при „добър клинкер“ трябва да е под 2%. След това клинкерите се поставят в тунелна пещ при 1100 до 1300°.


 

Характеристики и стандартизация

В Германия клинкерните тухли са стандартизирани съгласно DIN 105 . Прави се разлика между твърд клинкер (KMz) с плътност от 2,0 kg / dm³ до 2,2 kg / dm³ и клинкер с вертикален отвор (KHLz) с плътност от 1,6 kg/dm³ до 1,8 kg/dm³. Поради ниския дял на въздушните кухини, всички клинкерни тухли имат относително лоши топлоизолационни свойства. 
 

Канализационните клинкери са стандартизирани съгласно DIN 4051 "Канализационен клинкер". Клинкерните тухли и плочки са устойчиви на замръзване и следователно са особено подходящи за фасади. Форматите на клинкерните тухли са стандартизирани съгласно DIN 1053 „Зидария“. 
 

Основата за различните формати е нормалният формат (NF) с дължина 240mm, ширина 115mm и височина 71mm.  За фасаден дизайн се произвежда клинкер със специални размери и форми. Когато се използва за фасади, могат да бъдат зазидани разнообразни елементи и форми.

Клинкерът в архитектурата
В миналото клинкерът често се използва в гражданското строителство, например при мостовото строителство, при изграждането на канализационни и водни съоръжения, в тухлени шлюзове или шахти или като тротоарни клинкер в пътното строителство. Скулпторът Ернст Барлах е работил с клинкерни тухли, направени по негов дизайн. Архитектите Фриц Шумахер и Фриц Хьогер промотираха модерния метод за тухлено строителство в Северна Германия.

Основни правила за поставяне

От естетична гледна точка се препоръчва да се оставят минимални фуги между 5 и 7мм. Препоръчително е използването на пластични(флекс) лепила и фугиращи смеси. Поставянето на плочките трябва да става от няколко кашона едновременно, с оглед да се съобразят прекомерни разлики в нюансите на цвета. Трябва да се съблюдава посоката на линиите върху гърба на основните плочки.

enlightened Моля обърнете внимание: Поради спецификата на тяхното производство плочките клинкер могат да имат малки разлики в калибъра и нюансите на цвета, но това е винаги в съответствие с европейските стандарти.


 

Категория
Плочки
Няма ревюта за този продукт.

Напишете коментар

Име:


Вашият коментар: Важно: Форма Баня ЕООД събира клиентски ревюта. След извършване на поръчка и обработка от екипа ни всеки клиeнт получава имейл с форма за обратна връзка, която е доброволна. Всеки потребител на онлайн магазина може да публикува ревю свободно. Всички ревюта преди публикуване се одобряват ръчно с цел да не съдържат лични данни и да не нарушават общите условия на дружеството.
HTML не се поддържа.


Оценка: Лош           Добър

Над 10 000 продукти на които поддържаме складова наличност

Доставка до 2 работни дни на 90% от продуктите

Включена проверка на пратката преди да я платите

Купете на изплащане на удобни месечни вноски

Нашите сътрудници предлагат професионално мнение

14 дни право на връщане от датата на доставката

брошури за баняИзживейте вдъхновението за интериорен дизайн на Вашата бъдеща баня. Разгледайте нашият каталог с най-добрите колекции обзавеждане за баня.
 

Всяка колекция е съвкупност от разнообразни продукти за баня в един стил. Сериите може да включват шкафове, огледала, уреди, техника, санитарен фаянс, тоалетни, мивки, вани, смесители и душове, аксесоари или плочки.